دکوراسیون-اداری-کلاسیک-یا-دکوراسیون-اداری-مدرن؟

اصول دکوراسیون اداری کلاسیک

دکوراسیون کلاسیک محیط اداری را بزرگ، باعظمت، لاکچری و چشمگیر نشان می‌دهد. این دکوراسیون با استفاده از هنر طراحی داخلی در حضور المان‌های برجسته‌ی محیط شکل‌ گرفته است. در دکوراسیون کلاسیک، چوب عنصر کلیدی است. همه المان‌های محیط چوبی هستند. اما نه المان‌هایی که با طرحی ساده از چوبی ساده ساخته‌ شده باشند. بلکه تمامی عناصر چوبی این دکوراسیون از نقش‌ و نگارهایی برجسته، هارمونیک و زیبا برخوردار هستند. هر المان طراحی ‌شده در دکوراسیون کلاسیک می‌تواند یک اثر هنری تأثیرگذار باشد.
دکوراسیون کلاسیک یک سبک بسیار پرطرفدار در معماری داخلی است. از این سبک در طراحی داخلی منازل و ویلاها استفاده گسترده شده‌ است. اما در این سال‌های اخیر بهره‌مندی از دکوراسیون کلاسیک در طراحی داخلی فضاهای اداری نیز مورد توجه قرار گرفته است.

روش طراحی دکوراسیون اداری کلاسیک

برخلاف دکوراسیون اداری مدرن که مناسب فضاهای کوچک هستند، از دکوراسیون اداری کلاسیک می‌توانید برای فضاهای بزرگ در محیط‌های یکپارچه اداری استفاده کنید. دکوراسیون مدرن با نماهای ساده و المان‌های معمولی نمی‌توانند در سطح بزرگی از محیط اداری نقشی تأثیرگذار داشته باشند. اما هنر دکوراسیون کلاسیک در ایجاد نقش‌ونگارهای بی‌پایان است.
در طراحی دکوراسیون اداری کلاسیک چوب نقش تعیین ‌کننده دارد. اما به ‌ندرت از چوب‌های مصنوعی در طراحی چنین فضاهایی استفاده می‌شود. از صندلی‌ها تا میز و کف‌پوش و یا دیوارپوش همگی در حجم پررنگی از چوب طبیعی نقش می‌گیرند. باقی متریال‌ها ها مانند شیشه‌های رنگی، روکش‌های پارچه‌ای و یا چرمی، مجسمه‌ها، نقش برجسته‌ها، وسایل تزیینی و یا لوستر همگی عناصر تکمیلی این فضای تمام چوبی شده‌ است.
مبلمان مهمترین بخش در دکوراسیون اداری کلاسیک است. اگر چه مبلمان‌ها همگی طرحی کلاسیک دارند؛ اما به کل با مبلمان کلاسیک فضاهای خانگی متفاوت هستند. میز با طراحی کلاسیک اصلی‌ترین و برجسته‌ترین المان محیطی است. میزهای اداری با طراحی کلاسیک همگی سطحی فراخ، دیواره‌هایی نقش‌دار و پایه‌هایی کار شده دارند. صندلی‌ها و حتی مبلمان نیز الگوی کلاسیک شده را دنبال می‌کنند.

رنگ‌ها در دکوراسیون اداری کلاسیک

رنگ‌ها در دکوراسیون اداری کلاسیکوقتی چوب عنصر کلیدی طراحی دکوراسیون کلاسیک اداری است، قاعدتاً رنگ فضا نیز در حجم تندی از نما چوبی نقش می‌گیرد. اما نوع چوب در تنظیم رنگ فضا تأثیرگذار است.
تناژ‌های مختلف رنگ قهوه‌ای، کرم، سفید و یا خاکستری از جمله رنگ‌های متداول طراحی دکوراسیون کلاسیک اداری هستند. البته طراحان ماهر از چیدمان مناسب رنگ‌ها در کنار هم استفاده می‌کنند تا یک فضای کاملاً هارمونیک شده را بیافرینند. همچنین ممکن است از شیشه‌های رنگی و یا ساخته‌های فلزی در تکمیل رنگ‌بندی فضا استفاده شود. اما آنچه مسلم است، طرح غالب فضا نقش‌هایی از رنگ چوب در ظاهری شیک و لاکچری است.

متریال‌ها در دکوراسیون اداری کلاسیک

اگر چه فرمت کلی دکوراسیون اداری کلاسیک استفاده از نقش‌های چوبی است. اما از متریال‌های متنوع و تأثیرگذاری در تکمیل فرمت چوبی نمای کلاسیک استفاده می‌کنند. شیشه بخش مهمی در تکمیل این دکوراسیون است. حضور شیشه‌هایی رنگی نقش نما چوبی را هر چه جذاب‌تر خواهد کرد.
جانمایی تابلوها از مهمترین عناصر تکمیلی فضاهای کلاسیک شده‌ است. پهنه هر دیوار در نمای کلاسیک در نقش برجسته‌ای از عناصر چوبی شکل می‌گیرد. اما این نقش برجسته‌ها شبیه به یک قاب عکس بزرگ می‌شوند. بنابراین هر دیوار می‌تواند ویترین زیبایی برای نمایش تابلوها باشد. اصولاً تابلوهای نقاشی بهترین ایده هستند. اما جانمایی قاب عکس، نصب ساعت، قرار دادن عناصر تزیینی نیز می‌تواند در تکمیل این فضاهای خالی کمک کند.
پرده از دیگر عناصر کلیدی در تکمیل دکوراسیون اداری کلاسیک است. پرده‌های این فضا نیز ظاهری کلاسیک همراه نقش‌ونگارهای چشمگیر و البته زیبا هستند. پرده‌ها معمولاً چند لایه با طراحی سلطنتی هستند که فرم کلی فضا را در ظاهری هر چه پر عظمت تکمیل می‌کنند.

اهمیت نورپردازی در دکوراسیون اداری کلاسیک

اگر به دکوراسیون کلاسیک فضاهای خانگی توجه کنید، آن فضاها را در حجم متنوع از محیط‌های تاریک و روشن پیدا می‌کنید. نورپردازی چنین فضاهایی برای خلق محیط‌های دنج و خصوصی است. اما در محیط اداری ماجرا کاملاً متفاوت است. دکوراسیون کلاسیک باید در خدمت فعالیت‌های اداری باشد. لذا در این محیط باید برای تولید روشنایی کامل و کافی برنامه داشته باشیم.
در طراحی دکوراسیون اداری کلاسیک نورپردازی کامل صورت می‌گیرد. ولی فرمت جانمایی لامپ‌ها با آنچه در دیگر سبک‌های اداری سراغ دارید، متفاوت است. بهره‌مندی از لامپ‌های مخفی شونده در این نوع دکوراسیون متداول است. در عین ‌حال استفاده از لوسترهای چشمگیر و یا آباژورها یا پایه‌های بلند جزو دائمی فضاهای کلاسیک اداری هستند.
در نورپردازی دکوراسیون اداری کلاسیک از نور گرم استفاده می‌شود. نور گرم فرمت بهتری در هماهنگی فضاهای چوبی دارد. از طرفی طرح کلی اتاق اداری را به حس زنده‌تر از عناصر چوبی نزدیک می‌کند و باعث ایجاد حس و حال صمیمی‌تر در نزد کارمندان و مهمانان اداره می‌شود.

تأثیر مبلمان در دکوراسیون اداری کلاسیک

بدون بهره‌مندی مناسب از مبلمان، فرمت طراحی کلاسیک فضای اداری کامل نمی‌شود. هر اندازه در نماسازی های چوبی و ایجاد نقش‌های کلاسیک تلاش کرده باشید، بدون حضور مؤثر مبلمان نمی‌توانید آن فضای باشکوه را بیافرینید. البته در جانمایی مبلمان کلاسیک فضاهای اداری باید هوشمندانه تصمیم‌گیری کنید.
عموم مبلمان کلاسیک اداری از چارچوب‌های چوبی با نقش‌های منبت ‌کاری ‌شده برخوردار هستند. اما در محل نشیمن صندلی‌ها از چرم استفاده می‌شود. اگر چه رنگ چوب اصلی‌ترین ایده در طراحی مبلمان دکوراسیون کلاسیک اداری است؛ اما می‌توانیم از رنگ سفید در تناژ‌های مختلف نیز استفاده کنیم. میز مدیریت برجسته‌ترین عنصر محیطی در دکوراسیون کلاسیک اداری است. اما میز کنفرانس و یا دیگر میزها نیز حس کلاسیک بودن را تداعی می‌کنند. همگی این میزها دارای پایه‌های منبت کاریدارند. اما سطح و عمق منبت‌کاری حس شکوه و جایگاه میز را معین می‌کند.
ظرافت در ساخت مبلمان اداری کلاسیک اهمیت بالایی دارد. هر میز و یا صندلی باید از طراحی زیبا اما ظاهری ساده و نه ‌چندان شلوغ برخوردار باشد. مبلمان کلاسیک اداری درست عکس مبلمان کلاسیک خانگی در ظاهری بسیار ساده‌تر اما با حس و حال لاکچری طراحی می‌شود.

اصول طراحی دکوراسیون اداری مدرن

دکوراسیون اداری مدرن در نقطه مقابل دکوراسیون اداری کلاسیک قرار دارد. در طراحی این سبک دکوراسیون اداری به ‌دنبال خلق فضاهایی با ظاهر انتزاعی و یا مینیمال هستیم که حس و حال مدرن داشته باشند. در این سال‌های اخیر بهره‌مندی از دکوراسیون مدرن اداری و یا خانگی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما لزوماً هر طرح با ایده‌های فانتزی و یا مینیمال در دسته‌بندی معماری مدرن قرار نمی‌گیرد.
دکوراسیون مدرن هنر بهره‌مندی ساده از فضای ساختمان است. اما این سادگی دورنمایی هدفمند و شخصیت محور دارد. گاهاً سادگی در طراحی مدرن آن‌چنان است که گویی هیچ تفکری در جانمایی اجزا صورت نگرفته است. اما وقتی قرار است همین فضای کاملاً ساده را تحلیل کنیم، با یک حس پنهان از هنر جانمایی حساب ‌شده عناصر محیط مواجه می‌شویم. حسی که هنرمندانه توسط طراح در فضا نقش گرفته است و در عین سادگی می‌تواند به ‌راحتی با شما ارتباط برقرار کند.

ویژگی‌های دکوراسیون مدرن اداری

طراحی ساده به ‌دور از هر فضاسازی تجملی در کنار جانمایی عناصر هماهنگ، ویژگی اصلی دکوراسیون اداری مدرن است. دکوراسیون مدرن ایده‌ای نوظهور است که در این سال‌های اخیر کاملاً در کانون توجه است. دکوراسیون مدرن بسیار ساده‌تر و سرراست از دیگر سبک‌ها خصوصاً دکوراسیون کلاسیک شکل می‌گیرد. حتی هزینه اجرای دکوراسیون مدرن بسیار کمتر از دکوراسیون کلاسیک است. اما همین ایده ساده کاملاً در کانون توجه هنرمندان طراحی داخلی فضاهای ساختمانی نیز است.
سادگی در رنگ، نور، لوازم و دیگر متعلقات موجود در فضا بدون هر نوع تجملات و یا بدون حضور شکل و فرم‌های پیچیده از ویژگی‌های کلیدی طراحی دکوراسیون مدرن است. اما این سادگی هدفمند و متناسب جانمایی شده ‌است. تا جاییکه کاملاً خاص، انتزاعی و برجسته به چشم می‌آیند.
در دکوراسیون اداری مدرن به ‌دنبال خلق محیطی راحت، فضای کاری مفید و استفاده بهینه از فضا هستیم. هر المان این فضا برای هدفی معین در حالتی هارمونیک با دیگر بخش‌های فضا جانمایی شده ‌است. دکوراسیون اداری مدرن به شکلی است که در عین سادگی با کارمندان و مهمانان محیط اداره ارتباط برقرار می‌کند. القایی از احساس لذت‌بخش بودن دارد و به ‌خوبی می‌توانید احساس مفید بودن در فضای اداری را حس کنید.

مزایای بهره‌مندی از دکوراسیون مدرن اداری

جالب است بدانید که دکوراسیون اداری مدرن بیش ‌از هر سبک دیگری باعث تقویت و افزایش روحیه کارمندان می‌شود. حتی می‌تواند حس راحتی در مهمانان اداری داشته باشد و باعث شود تا آنها ارتباط بی‌آلایش تری با مدیران و کارمندان داشته باشند. دکوراسیون اداری در تداوم حس همکاری و ایجاد حس رفاقت میان کارمندان و یا میان مدیر تا کارمندان تأثیرگذار است.
در دکوراسیون اداری مدرن دست بازی در تنوع رنگ‌ها داریم. خیلی ساده می‌توانیم از انواع رنگ‌ها در چیدمان هماهنگ استفاده کنیم. فضا از حالت خشک و رسمی دکوراسیون‌های کلاسیک فاصله گرفته، طرحی انتزاعی‌تر دارد. در چنین محیطی هر کسی احساس خودمانی‌تر، سرزنده‌تر و شاداب‌تر را تجربه می‌کند.
در دکوراسیون اداری مدرن کارمندان رهاتر هستند. مثلاً می‌توانند از لباس‌های آزادتر و یا متنوع‌تری استفاده کنند. تجربه نشان داده است که این حس سادگی توأمان با تفکر انتزاعی دکوراسیون مدرن باعث بالا بردن شور و انگیزه در کارکنان شده ‌است و در نهایت تأثیر مثبت‌تری در آنها ایجاد می‌کند.

از چه مبلمانی در دکوراسیون مدرن اداری استفاده می‌شود؟

اگر چه عناصر محیطی دکوراسیون اداری فضای ساده‌ای دارند؛ اما این سادگی باید حسی از شیک و حتی لوکس بودن را تداعی کند. مبلمان دکوراسیون اداری مدرن باید طراحی ارگونومیک در کنار شکل انتزاعی و هدفمندانه داشته باشد. از طرفی باید در ترکیب رنگی هماهنگ با عناصر محیطی طراحی ‌شده باشد. در ساخت آن از متریال‌های مرغوب استفاده شود. میزها، صندلی‌ها و حتی مبلمان در طرح‌هایی انتزاعی و خلاقانه ساخته شده‌اند. ظاهری ساده اما متفاوت دارند تا در کل حس بهره‌مندی از یک ایده مدرن را تداعی سازند.

تأثیر رنگ در طراحی دکوراسیون مدرن اداری

هراندازه در دکوراسیون کلاسیک از رنگ‌های تیره و گرم استفاده ‌شده است، در طراحی دکوراسیون مدرن اداری به استفاده از رنگ‌های روشن و متنوع تمایل داریم.
در دکوراسیون اداری مدرن به روشنایی بخشی و یا محیطی از فضا توجه می‌شود. برای این منظور در حجمی گسترده از رنگ‌های روشن و یا خنثی استفاده می‌کنند. رنگ‌هایی نظیر رنگ سفید، طوسی و یا کرم از رنگ‌های غالب دکوراسیون مدرن هستند. اما در کنار این پس ‌زمینه خنثی از حضور رنگ‌های روشن با نمایی برجسته نیز استفاده می‌شود. مثلاً یک قاب عکس رنگی و یا پرده‌هایی با رنگ‌های شاد در این فضا کاملاً به چشم می‌آیند.

ویژگی‌های دکوراسیون مدرن اداری

دکوراسیون کلاسیک یا مدرن اداری کدامیک بهتر است؟

در این مقاله قصد مقایسه دکوراسیون اداری کلاسیک در مقابل دکوراسیون اداری مدرن را نداشتیم. هر نوع مقایسه برای برتری این دو نیز اشتباه است. زیرا ما در حال صحبت از دو سبک کاملاً متفاوت هستیم که به ‌جای خود می‌توانند بهترین روش طراحی محیط اداری باشند.
آنچه مسلم است، نوع فعالیت اداری در انتخاب دکوراسیون اداری تأثیرگذار است. مثلاً اگر تعداد کارمندان کمی دارید و قرار است با مهمان‌هایی خاص قراردادهای تجاری امضاء کنید، شاید بهتر باشد که دکوراسیون اداری کلاسیک را تجربه کنید. زیرا دکوراسیون کلاسیک در درازمدت ظاهر خسته‌ کننده‌ای دارد و قطعاً از تب و تاب آن در نگاه کارمندان کاسته می‌شود. اما در نگاه نخست افراد تازه وارد چشمگیر هستند.
در مقابل اگر مدیر محیط اداری با تعداد کارمندان زیاد هستید، بهتر است دکوراسیون اداری مدرن را تجربه کنید. زیرا این فضا به ‌راحتی مورد پسند کارمندان قرار می‌گیرد. آنها از بودن همه ‌روزه در این فضای ساده خسته نمی‌شوند و می‌توانند حس خودمانی‌تری داشته باشند. در آخر توصیه می‌کنیم که هرگز برای تلفیق این دو ایده در کنار هم برنامه‌ریزی نکنید. استفاده از عناصر دکوراسیون کلاسیک در فضایی با طراحی مدرن ظاهری زننده و باطنی آشفته دارد. عکس این ماجرا هم صادق است. این دو سبک تا زمانی ‌که انحصاراً در اختیار خود باشند، بهترین هستند. اما هر نوع تلفیق، کل ماجرا را درهم می‌ریزد.

گروه فرلی دیزاین با تیمی کارکشته از مهندسین و طراحان خلاق و پروژه های اداری قوی، آماده ارائه خدمت به شما عزیزان می‌باشند.

[ وبلاگ ما ]

آخرین مقالات ما را بخوانید