سیستم صوتی سالن همایش
سالن همایش محل گردهمایی تعداد زیادی از افراد است. این افراد برای شرکت در جلسهای بزرگ حاضر شدهاند و قرار است به سخنرانیهای متعدد همسو با موضوع همایش گوش دهند. این گردهمایی میتواند در فضای داخلی شرکتی بزرگ، نهادی اداری، خدماتی و یا فضایی فرهنگی و هنری و… باشد. در نهایت همگی حاضرین انتظار دارند تا از تسلط کامل بر موضوع همایش و سخنرانیها برخوردار باشند. تنها با طراحی حرفهای سیستم صوتی سالن همایش میتوانیم بستر لازم در چنین فضاهایی را تامین نماییم.
سیستم صوتی سالن همایش بدون تردید کلیدیترین جزء فنی طراحی شده در هر سالن آمفی تئاتر است. زیبایی بصری سالن اگر چه نگاه تحسین برانگیز مراجعین را به دنبال دارد؛ اما در ادامه تنها بهره مندی از خدمات صوتی مناسب در تمامی فضاهای سالن همایش است که باعث جلب رضایت حضار خواهد شد. حضور صدای عالی و بدون نویز با کیفیت مناسب در وضوح صوتی کامل است که بازدهی جلسه را چند برابر خواهد کرد. حضار در سالنهایی که از سیستم صوتی خوبی برخوردار نیستند، به سرعت خسته میشوند. نبود صدای مناسب آنها را سردرگم، کلافه و گاها بیانگیزه میکند.
تاثیر کیفیت صدا در کارایی جلسات همایش
ضعیف بودن سیستم صوتی سالن آمفی تئاتر اولین و اصلیترین مانع در کیفیت جلسات است. صدای ضعیف و یا صدای بلند هر دو باعث آزار حضار میشوند. نویز بزرگترین مشکل در توزیع صدای سخنرانی است. نویز موج صدای مزاحمی است که تمرکز حضار را مختل کرده و در کل از کیفیت جلسه میکاهد. این همه دورنمایی از اهمیت سیستم صوتی سالن همایش است که باید توجه جدی به چگونگی طراحی آن داشته باشید.
تجهیزات در طراحی سیستم صوتی سالن همایش
سیستم صوتی سالن همایش باید قابلیت توزیع یکنواخت صدا در تمامی فضای سالن را داشته باشد. لزوماً استفاده از هر بلندگو، پاسخگوی طراحی چنین سیستمی در چنین فضاهایی نیست. حضار در پهنه بزرگ با تعداد صندلیهای زیاد سالن همایش مینشیند و همگی آنها باید از کیفیت صدای عالی و یکنواخت برخوردار باشند.
کیفیت صدا در هر صندلی سالن همایش باید یک اندازه، در حد صدای معمول شنیداری، عاری از نویز و کاملاً طبیعی باشد. تجهیزات متنوع طراحی سیستم صوتی سالن همایش برای راه اندازی و تامین چنین صدایی در سرتاسر سالنها طراحی شدهاند. این تجهیزات به قرار زیر هستند.
بلندگو در طراحی سیستم صوتی سالن همایش
بدون تردید بلندگو مهمترین بخش در طراحی سیستم صوتی کارآمد است. این تجهیز وظیفه دارد تا صدای سخنران جلسه را در وضوح صوتی کامل و عاری از نویز به حاضرین برساند. کیفیت صدای بلندگو باعث کیفیت جلسه همایش خواهد شد. حاضرین از شنیدن صدای نویز دار به سرعت کلافه و خسته میشوند. صدای حاکم در سالن همایش باید صدایی مطلوب و عاری از نویز با کیفیت مناسب در حجم دسیبل استاندارد باشد. ویژگیهایی که تنها با تهیه و نصب بلندگوهای تخصصی تامین خواهد شد.
در نصب بلندگو برای سالن همایش به فاکتورهای متعددی توصیه میشود. فاکتورها مانند اندازه اتاق، باز و یا بسته بودن فضای همایش، تعداد صندلیها، نحوه چیدمان صندلیها، ارتفاع سقف و… در انتخاب نوع بلندگو و حتی تعداد آنها تاثیرگذار است. نوع بلندگو نیز ارتباط مستقیم با کاربری عمومی سالن همایش دارد. مثلاً برای تجهیز صوتی سالن همایش یک اداره و یا سازمان باید از بلندگوها که کیفیت صدای واضحی دارند، استفاده کنید. اما برای تجهیز سیستم صوتی سالنهای هنری مانند سالن کنسرت باید از بلندگوهای مناسب پخش موسیقی استفاده کنید.
اندازه بلندگو نیز از دیگر فاکتورهای تاثیرگذار است. قاعدتا با بلندگوهای بزرگتر به کیفیت صدای بهتری دست پیدا نمیکنید. این بلندگوها باعث آزار صندلیهای نزدیک و سردرگمی صندلیهای دور سالن میشوند. لذا باید به جانمایی مناسب بلندگوها در سرتاسر سالن همایش آن هم در اندازه مناسب و محاسبه شده بیاندیشید. در عین حال شرایط نصب بلندگو نیز در انتخاب شما تاثیرگذار است. در بسیاری از موارد نیاز به نصب ثابت بلندگو دارید. اما برای انتخاب بلندگوهای سیار در چیدمان متنوع سیستم صوتی سالن همایش الگوی انتخابی شما نیز متفاوت است.
انواع بلندگو مناسب طراحی سیستم صوتی سالن همایش به قرار زیر هستند.
- بلندگوی اکتیو (فعال): سری بلندگوهایی هستند که از تمامی بخشها مانند بلندگو، تقویت کننده، میکسر صدا و… یکجا برخوردار هستند. کار کردن با این بلندگوها ساده است. اما در کل مناسب نصب در سالنهای بزرگ نمیباشند.
- بلندگوی پسیو (غیر فعال): این بلندگوها به تنهایی کاربردی ندارند و برای فعال کردن آنها باید از آمپلی فایر جداگانه استفاده شود. کار کردن با بلندگوی پسیو دشوار است. اما کیفیت صدای مطلوب و بلند با موج صوتی همگن تولید میکنند که کاملاً مناسب سال های بزرگ میباشد.
اگر به طراحی سیستم صوتی سالن همایش و سیستم صوتی سالن آمفی تئاتر نیاز دارید، فرلی دیزاین اینجاست تا به شما برای رسیدن به این مهم یاری دهد. ما شرکتی از طراحان داخلی حرفه ای هستیم که در ارائه طیف وسیعی از راه حل های سیستم صوتی سالن همایش و تجهیز سیستم صوتی سالن آمفی تئاتر تخصص داریم. ایدههای طراحی ما کارآمد و خلاقانه میباشند تا اطمینان حاصل شود که شما حداکثر موفقیت را برای کسب و کار خود دریافت میکنید.
میکروفن در طراحی سیستم صوتی سالن همایش
میکروفن ابزار انتقال صدای سخنران در سالنهای همایش است. کیفیت انتقال صدای میکروفن در کیفیت نهایی سیستم صوتی سالن همایش کاملاً تأثیرگذار است. انواع میکروفن برای مصارف گوناگون طراحی شدهاند. اما از هر میکروفن نمیتوانید در تجهیز سیستم صوتی سالن آمفی تئاتر استفاده کنید. میکروفن تخصصی سالنهای آمفی تئاتر قابلیت تفکیک صداها را دارند و فقط صدای سخنران را بدون پوشش صداهای محیط اطراف منتقل میکنند.
الگوی طراحی میکروفن مناسب سالنهای همایش به دو صورت آنالوگ و دیجیتال است. میکروفنهای آنالوگ نمونههای قدیمی هستند که طراحی سادهای دارند و چندان قابلیت انتقال با کیفیت صدا را ندارند. اما میکروفنهای دیجیتال علاوه بر توانایی فیلتر صدا و ایجاد صوت با کیفیت از دیگر امکانات جانبی مانند ضبط صدا، کارت حافظه و دیگر امکانات نیز برخوردار هستند. در یک دسته بندی دیگر انواع میکروفن را در مدلهای میکروفنهای بیسیم و سیمی قرار می دهند.
-
میکروفن بیسیم:
این نوع میکروفن از قابلیت اتصال بیسیم با بخش مرکزی سیستم صوتی سالن همایش برخوردار است. استفاده از این مدلها متداول است و کاملاً مورد توجه قرار گرفتهاند. زیرا به سخنران، آزادی عمل بالایی میدهد. اجازه میدهد تا سخنران در حین سخنرانی به راحتی جابجا شود. از طرفی با مشکلاتی مانند کابل طولانی و پارگی و خرابی آنها مواجه نیستند. میکروفن بیسیم کاملا مناسب طراحی سالنهای کنفرانس بزرگ است.
-
میکروفن سیمی:
میکروفنهای قدیمی از همین مدلهای سیمی هستند که هنوز هم برای طراحی سیستم صوتی سالن آمفی تئاتر استفاده میشوند. این میکروفنها به نسبت از مدلهای بیسیم ارزانتر هستند، از مشکل باتری مانند طراحی مدلهای بیسیم ندارند، در عین حال حضور فرکانسهای مزاحم، تداخلی در کار آنها ایجاد نمیکند. البته حضور سیم مانع از جابجایی ساده سخنران خواهد شد.
آمپلی فایر در طراحی سیستم صوتی سالن همایش
آمپلی فایر ابزار تقویت صوت در بلندگوها است. حضور آمپلی فایر باعث تقویت صوت و افزایش کارایی سیستم صوتی میشود. در بخش بلندگو اشاره کردیم که برخی از آنها دارای بخش آمپلی فایر هستند. اما این بلندگوها عموماً کارایی پایین در انتقال مطلوب صدا خصوصا برای فضاهای بزرگ دارند. بلندگوهای حرفهای بدون آمپلی فایر طراحی میشوند. لذا برای تجهیز حرفهای سالنهای همایش و تهیه کیفیت صدای مطلوب نیاز به استفاده مناسب از انواع آمپلی فایر دارید.
آمپلی فایر تجهیزی تمام الکترونیکی است که حد فاصل میکروفن تا بلندگو درست قبل از رسیدن سیگنال به بلندگو نصب میشود. آمپلی فایر قدرت سیگنال ورودی به بلندگو را افزایش داده و باعث خلق صدای باکیفیتتر و بهتری میشود. به نوعی آمپلی فایر ابزار تقویت صدا است. مثلاً اگر در سالنی حاضر هستید که حجم صدا کیفیت مناسبی ندارد، احتمالاً طراحان صوتی سالن از آمپلی فایر مناسب با قدرت تقویت کنندگی کافی استفاده نکردهاند. در چنین شرایطی حاضرین جلسه قادر به شنیدن واضح صدای بلندگوها نیستند.
میکسر صدا در طراحی سیستم صوتی سالن همایش
میکسر صدا دستگاهی الکترونیکی است که برای ترکیب و منظم کردن سیگنال صداها کارایی دارد. حضور مناسب میکسر با طراحی و انتخاب حساب شده باعث افزایش کیفیت صدا شده، تا جاییکه صدای پخش شده از بلندگوها شرایطی واضحتر، رساتر و مطلوبتر خواهد داشت. میکسر صوتی قابلیت حذف نویز از موج صدای بلندگو را دارد و حتی میتواند حجم صدا را تغییر داده و یا از افکتهای گوناگون برای مخلوط شدن با صدای میکروفن استفاده کند. انتخاب میکسر کاملا وابسته به نوع کاربری سالن همایش و چیدمان تجهیزات الکترونیکی، میکروفن و بلندگوها انجام میشود.
انواع کابل در طراحی سیستم صوتی سالن همایش
کابل بخش کلیدی در طراحی سیستمهای صوتی است. چرا که باید سیگنال صدا را عاری از نویز و یا از دست دادن توان برای بخشی در بلندگوها انتقال دهد. در طراحی سیستم صوتی آمفی تئاتر با نسبت تعداد زیاد بلندگوها احتمالاً ملزم به استفاده از کابل زیادی داریم که گاها خیلی طولانی میشوند. در چنین شرایطی خطر افت توان الکتریکی و یا ایجاد نویز، کیفیت طراحی سیستم را تهدید میکند. کارشناسان خبره طراحی سیستم صوتی سالن همایش به خوبی میدانند که از چه نوع کابل برای چه نوع تجهیز تحت چه شرایطی استفاده کنند.
سه مدل کابل کاربردی در تجهیز سیستم صوتی سالن همایش
- کابل میکروفن: کابل اتصال میکروفن به بخش کنترل مرکزی سیستم صوتی است. این کابلها از نوع شیلد دار هستند تا علاوه بر استحکام فیزیکی، قابلیت حذف نویز را نیز داشته باشند.
- کابل بلندگو: کابل تخصصی اتصال بلندگو هستند که در حد فاصل آمپلی فایر تا بلندگوها استفاده میشوند. این کابل دو رشته است و برای اتصال مثبت و منفی در انتقال سیگنال الکتریکی صدا به بلندگوها استفاده میشود. در صورت طولانی شدن، احتمال ایجاد نویز و یا ضعیف شدن توان سیگنال این کابلها زیاد است که قاعدتاً به فراخور شرایط سالن از تعداد کافی آمپلی فایر و تقویت موج استفاده خواهد شد.
- کابل مولتی پر: کابل اتصال ادوات موسیقی به میکسر است. این کابلها مخصوص سالنهای کنسرت و انتقال صدای موسیقی طراحی شدهاند.
اهمیت سیستم صوتی سالن همایش
صدا مهمترین ویژگی کلیدی در طراحی هر سالن همایش است. حضار در این سالنهای بزرگ حاضر میشوند تا صدای واضحی از سخنران و یا خواننده را گوش دهند. عدم کیفیت مطلوب صدا باعث سردرگمی، کلافگی و حتی آزار آنها خواهد شد. سیستم صوتی سالن همایش به تنهایی میتواند کیفیت برگزاری همایش را ارتقا بخشد. به شرط آنکه از الگوی طراحی تخصصی متناسب با فضای سالن و یا کاربرد سالن برخوردار باشد. گاهی لازم است تا با تغییر کاربری سالن سیستم صوتی را نیز تغییر دهیم. این قابلیت انعطاف از نکات برجسته در طراحی سیستم صوتی است.
گروه فرلی مجری تخصصی طراحی سیستم صوتی سالن همایش است. کارشناسان ما با بررسی تمامی ویژگیها و امکانات سالن همایش بهترین الگوی طراحی سیستم صوتی سالن آمفی تئاتر را برنامهریزی کرده و با رعایت بالاترین استانداردهای روز جهانی و استفاده از مدرنترین تجهیزات، پیاده سازی میکنند. برای تجهیز صوتی سالنهای بزرگ خود میتوانید از خدمات تخصصی و فنی و مهندسی گروه فرلی دیزاین استفاده کنید.