روش-های-دکوراسیون-اتاق-مدیریت

مؤلفه‌های طراحی اتاق مدیریت چه هستند؟

فرض کنید قرار است اتاق مدیریت یک سازمان بزرگ و یا یک دفتر کوچک را طراحی کنیم. قطعاً این فضا به ملزوماتی مناسب اعم از میز و صندلی، مبلمان، لوازم اداری نیاز دارد. اما آیا کل وظیفه‌ی ما در جانمایی ملزومات اداری با رنگ و لعاب مدیریتی خلاصه می‌شود؟ آیا چنین فضایی می‌تواند ابهت یک مدیر را ارتقا بخشیده و یا در نگاه مهمانان تأثیرگذار باشد؟ دکوراسیون اتاق مدیریت باید همسو با نیاز اداری، روند کار و همچنین نوع فعالیت اداری باشد. از طرفی باید به دورنمایی از سلایق مدیر، خواسته‌ها و حتی سبک طراحی محیط اداری پرداخته شود. در طراحی دکوراسیون اتاق مدیریت با مؤلفه‌های متعددی مواجه هستیم که به ‌قرار زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  • انتخاب سبک در طراحی دکوراسیون اتاق مدیریت
  • چگونگی طراحی دیوارها و پارتیشن بندی ها
  • بهره‌مندی مناسب از رنگ‌ها در چیدمان مبلمان و دیوارهای اتاق
  • انتخاب مناسب کف‌پوش و دیوارپوش
  • نورپردازی مناسب محیط اداری اتاق و سعی در خلق فضاهای هارمونیک در بهره‌مندی از انواع چراغ‌ها و لوسترها
  • طراحی قفسه‌ها و شلف‌ها
  • بهره‌مندی از اکسسوری‌های مناسب متناسب با شخصیت کار اداری و فضای مدیریتی

طراحی اتاق مدیریت

تأثیر دکوراسیون اتاق مدیریت در افزایش بهره‌وری کارمندان

دکوراسیون اتاق مدیریت فراتر از نیاز مدیریتی مجموعه برای افزایش بهره‌وری کارمندان نیز تأثیرگذار است. کارمندان در یک فضای مناسب، بهتر و راحت‌تر می‌توانند در تعامل با مدیر مجموعه باشند. با چیدمان مناسب دفتر مدیریت می‌توانیم حضور کارمندان در نزد مدیر را بهینه کنیم. مثلاً یک فضای برگزاری جلسات در چارچوب مفیدتری را بیافرینیم و یا از محیط اتاق برای قرارگیری مفیدتر ملزومات به جهت ارتباط با کارمندان استفاده کنیم.
در نظر داشته باشید که هر اداره و یا شرکتی میزبان مهمانانی است که باید از همگی آنها در اتاق مدیریت میزبانی شود. با دکوراسیون اتاق مدیریت می‌توانیم در نزد مهمانان شرکت تأثیرگذارتر باشیم. گاهی با یک فضای دلنشین شده و یا بهره‌مندی مناسب از المان‌های محیطی می‌توان در افراد خارج از مجموعه حس اعتماد ایجاد کرد. حس اعتمادی که قطعاً در بهبود روند کارهای اداری و افزایش بهره‌وری محیط کار تأثیرگذار است.
در ادامه به چند نکته برای طراحی اتاق مدیریت می‌پردازیم. این نکات راه‌گشای شما برای تعاملی بهتر با محیط اداری و فضای اتاق مدیریتی است. در این توصیه‌ها دنباله‌روی سبک خاصی برای چیدمان اتاق مدیریت نیستیم. بلکه قرار است در این پیشنهادات درباره رسیدن به الگویی هماهنگ و هارمونیک شده از اتاق با کاربرد تخصصی مدیریتی صحبت کنیم.

از سبک‌ها در طراحی اتاق مدیریت استفاده کنید

سبک‌ها سنگ‌ بنای طراحی داخلی هستند. تقریباً در هر نوع فضاسازی داخلی باید تابع سبک‌ها باشید. البته این ‌طور نیست که در بند سبک‌ها گرفتار شوید. بلکه قرار است تا با الهام گرفتن از سبک‌ها دنباله‌روی ایده‌ها و خلاقیت‌های شخصی خودمان حرکت کنیم.
اگر چه روش‌های طراحی اتاق مدیریت متفاوت است؛ اما در کل دیزاین این فضا را با چند سبک شناخته ‌شده انجام می‌دهند. سبک کلاسیک شناخته ‌شده‌ترین ایده برای طراحی اتاق مدیریت است. سبکی درآمیخته با نقش ‌برجسته‌های چوبی در امتداد فضایی باشکوه در کنار جلوه‌های هنری که محیط اتاق را بسیار شیک و لاکچری می‌کند. اما سبک کلاسیک خیلی گران تمام می‌شود و مناسب خیلی از فضاهای مدیریتی نیست. سبک مدرن در تقابل با سبک کلاسیک به ‌دنبال بهره‌مندی ساده اما مفید از فضای داخل اتاق مدیریتی است. در سبک مدرن همه المان‌ها ساده و بی‌آلایش هستند. اما چیدمان جذاب و تأثیرگذاری دارند. بهره‌مندی از فضاهای مینیمال شده در کنار بهره‌مندی از رنگ‌های شاد و زنده، در کنار چیدمان مناسب مبلمان مدرن از جمله قابلیت‌های سبک‌ مدرن در طراحی و دکوراسیون اتاق مدیریت است.

برای اتاق مدیریت یک تم مناسب را در نظر بگیرید

تم چیزی متفاوت از سبک در طراحی داخلی است. سبک ایجاد فضای بصری شناخته ‌شده است و تم این فضای شناخته ‌شده را کامل می‌کند. تم در ارتباط نزدیک با فضای کار مدیریت مجموعه است. با استفاده از تم می‌توانیم محیطی حرفه‌ای و تخصصی از دنیای کسب‌وکار مدیر را به نمایش درآوریم. مثلاً اگر قرار است یک دفتر وکالت را چیدمان کنید، می‌توانید از تابلوهای ساده حاوی جملات حقوقی و یا جملات الهام‌ بخش استفاده کنید. این در حالی است که دفتر کار یک پزشک می‌تواند دارای تابلوهایی از نوع طبابت او باشد. اما اتاق مدیریت یک مهندس عمران باید در نمایشی از نقشه‌ها و ساختمان‌ها شکل بگیرد.
به ‌همین سادگی می‌توانیم با جانمایی چند قاب عکس، دورنمایی از کسب‌وکار حرفه‌ای اتاق مدیریت را نمایش دهیم. این موضوع مثالی ساده از نقش تم در طراحی و دکوراسیون اداری اتاق مدیریت است.

اهمیت دکور دیوار در طراحی اتاق مدیریت

دیوارها فضاهایی برجسته در دکوراسیون اتاق مدیریت هستند. کافی است از این فضای باز و فراخ برای نمایش عناصر مرتبط با کسب‌وکار اتاق مدیریت استفاده کنید. بهره‌مندی از تابلوها و یا نوشته‌های تخصصی بخشی از این ایده است. اما در روش‌های بهتر می‌توانید از قفسه‌بندی شیک و مدرن دیوار اتاق مدیریت استفاده کنید.
قفسه‌بندی دیوارها در اتاق مدیریت با قفسه‌بندی دیگر فضاهای اداری متفاوت است. این قفسه‌ها لزوماً برای بایگانی پوشه‌ها نیستند. هر چند ممکن است بخشی از اسناد اداری در این قفسه‌ها نگهداری شوند؛ اما می‌توانید از برخی قفسه‌ها برای قرار دادن مجسمه‌های کوچک دکوری، تقدیرنامه‌ها، گواهینامه‌ها، قاب عکس، ساعت و یا نماد شرکت استفاده کنید.
البته در طراحی قفسه‌ها خلاق باشید. آنها را در اشکال هندسی جذاب و با اندازه‌های متفاوت طراحی کنید. در عین ‌حال از جانمایی مناسب محل فایل‌ها در کنار عناصر تزیینی، عکس‌ها و دیگر متعلقات مانند تقدیرنامه‌ها استفاده کنید.

از رنگ‌ها در طراحی اتاق مدیریت استفاده کنید

رنگ‌ها همواره بحث کلیدی در طراحی داخلی هستند. از خانه تا اداره و یا نمایشگاه و فروشگاه باید از طیف رنگی مناسب و مطابق با سبک طراحی فضا استفاده کنید. برای این منظور بهتر است اندک مطالعه‌ای در روانشناسی رنگ‌ها داشته باشید.
برای طراحی و دکوراسیون اتاق مدیریت نیز وابسته به رنگ‌ها هستیم. اگر چه بهره‌مندی از رنگ‌های خنثی مانند رنگ کرم، سفید، خاکستری و یا قهوه‌ای در طراحی اتاق مدیریت توصیه شده‌ است؛ اما به فراخور سبک طراحی اتاق می‌توانید در بازی رنگ‌ها دست بازتری داشته باشید. از طرفی در ایجاد هارمونی رنگ‌ها آزادانه تصمیم‌گیری کنید. امکانات زیادی از مبلمان، دیوارها، پرده‌ها، اکسسوری‌ها در اختیار شما قرار دارد که هر کدام از آنها می‌توانند تأثیری عمیق در رنگ‌آمیزی اتاق مدیریت داشته باشند.
اما به ‌هر حال در بازی رنگ‌ها تابع سبک‌ها هستید. مثلاً در اتاق با دکوراسیون کلاسیک لازم است رنگ‌های گرم و خنثی را استفاده کنید. اما در اتاق با دکوراسیون اداری مدرن و مینیمال برای استفاده از رنگ‌های شاد و روشن دست بازتری دارید.

از هنر شخصی‌سازی در اتاق مدیریت استفاده کنید

برای ایجاد فضایی شخصی‌سازی شده در دفتر مدیریت فکر کنید. قاعدتاً نمی‌توانیم از همان ابتدا، تمام طراحی‌های خود را برای نظرات شخصی مدیر تدارک ببینیم. اما می‌توانیم به فضا اجازه‌ی شخصی‌سازی شدن بدهیم. مثلاً در محیط اتاق از فضاهایی برای جانمایی قاب عکس‌ها و یا کتاب‌ها و گواهینامه‌ها پیش ‌بینی کنیم. خود مدیر این فضاها را از لوازم شخصی و مورد پسند خود پر می‌کند.
اتاق مدیریت باید به شکلی باشد که بتوان در آن از فضای خصوصی شده استفاده کرد. هر کارمندی به داشتن حداقل فضای خصوصی نیاز دارد. قطعاً مدیرها هم به ‌دنبال فضایی خصوصی در اتاق بزرگ و عمومی خود هستند. با استفاده از پارتیشن بندی و یا جانمایی میزهای مناسب مدیریتی و حتی چیدمان مبلمان می‌توانیم چنین فضاهای نسبتاً خصوصی شده را بیافرینیم. فضاهایی که مورد قبول مدیران قرار می‌گیرد و از آن برای رهایی از محیط خشک و خسته‌ کننده فضای اداری استفاده می‌کنند.

از ایده‌های مینیمال و ساده استفاده کنید

برخی به ‌اشتباه ایده‌های مینیمال را یک نوع سبک در دکوراسیون داخلی اداری معرفی می‌کنند. اما در اصل این‌طور نیست. دکوراسیون مینیمال استفاده حداقلی و مفید از وسایل است. اما در نوع و دیزاین وسایل دخالتی نمی‌کند. مثلاً شما می‌توانید از سبک کلاسیک در دکوراسیون اتاق مدیریت استفاده کنید. اما اگر از میز و صندلی جمع‌وجور در فضایی نسبتاً خلوت با طراحی کلاسیک بهره‌مند شوید، در واقع توانسته‌اید سبک کلاسیک را با ایده‌های مینیمال شده طراحی کنید.
ایده‌های مینیمال شده در طراحی مدرن مورد توجه قرار می‌گیرند. اصولاً دکوراسیون کلاسیک طراحی نسبتاً شلوغی دارد. اما طراحی مدرن در فضایی ساده‌تر شکل می‌گیرد. برای همین است که تفکر مینیمال شده در دکوراسیون مدرن بیشتر به چشم می‌آید.
هر اندازه دکوراسیون اتاق مدیریت فضای مینیمال شده‌تری داشته باشد، حس مدیریت فضا برجسته‌تر است. بهتر است در دکوراسیون اتاق مدیریت از رنگ‌آمیزی شلوغ، لوسترهای پرزرق‌ و برق و یا گلدان‌های بزرگ و گیاهان با شاخه‌های انبوه استفاده نکنید. به ‌جای این عناصر شلوغ می‌توانید از عناصر ساده‌تر و اصطلاحاً مینیمال شده بهره‌مند شوید.

از عناصر طبیعی بهره‌مند شوید

حضور گلدان‌ها به ‌همراه گل طبیعی از جذاب‌ترین ایده‌ها در طراحی دکوراسیون اتاق مدیریت است. حضور گیاهان زنده باعث طراوت محیط کار شده و در ایجاد حس تازگی و سرزندگی محیط تأثیرگذار است.
از طرفی حضور گیاهان از ایجاد استرس حین کار می‌کاهد. حتی در پاک‌سازی هوا و تولید اکسیژن محیط تأثیرگذار است. اما لازم است تا در استفاده از گیاهان افراط نکنید. اتاق مدیریت مکانی برای تبدیل شدن به جنگل انبوه نیست. قرار نیست در هر جای این اتاق یک گلدان بزرگ و برجسته قرار بگیرد. از طرفی بهتر است از گیاهان بدون رایحه و یا مقاوم در مقابل آفت و حتی سایه دوست استفاده کنید. انتخاب گیاهان و تعداد آن، آنچنان باشد که خود مدیر فرصت رسیدگی به آنها را داشته باشد.

از تمام فضای اتاق به‌ درستی استفاده کنید

انتخاب و جانمایی مناسب وسایل از نکات کلیدی در دکوراسیون اتاق مدیریت است. چیدمان وسایل باید به شکلی باشد که بتوانید از فضا به‌ طور کامل استفاده کنید. انتخاب سایز میز و مبلمان و هر تجهیز دیگر باید متناسب با ابعاد فضا باشد. از طرفی باید تجهیزات به شکلی جانمایی شوند که بتوان به ‌راحتی در تمام فضای اتاق دسترسی داشت. از طرف دیگر قابلیت برگزاری جلسات را داشته باشد و فضاهای پرت و بلااستفاده و یا فضاهای گنگ پیچیده ایجاد نشود.
برای استفاده درست از تمام فضای اتاق مدیریت به جانمایی مناسب قفسه‌ها و کمدها نیاز دارید. این کمدها باید مخصوص نصب زونکن باشند. انتخاب میز مدیریت با تعداد کشوهای زیاد نیز در هر چه بهره‌مندی مفیدتر از فضا تأثیرگذار است.نورپردازی در دکوراسیون اتاق مدیریت

اهمیت نورپردازی در دکوراسیون اتاق مدیریت

به یکی از مهمترین نکات در طراحی اتاق مدیریت رسیده‌ایم. چرا که قرار است با هنر نورپردازی اتاق مدیریت قابلیت بهره‌وری را بیش‌ از پیش توسعه دهیم. متأسفانه بسیاری فضای اتاق مدیریت را به محیطی لوکس و چشمگیر تبدیل می‌کنند و در این‌باره سعی در ایجاد محیطی سایه‌روشن و یا بهره‌مندی از کنتراست زیادی دارند. در نظر داشته باشید که اتاق مدیریت فضای پذیرایی خانه‌ها نیست تا برای آرامش میهمانان و زیبایی چشمگیر فضا طراحی ‌شده باشد. این اتاق در نهایت یک فضای اداری است و به حجم نور کافی نیاز دارد. معمولاً بهترین اتاق اداره برای مدیریت استفاده می‌شود. پس قطعاً از حجم نور طبیعی بالایی برخوردار هستند.
تا حد ممکن از نور طبیعی در روشنایی محیط اتاق استفاده کنید. اما در تکمیل روشنایی برای بهره‌مندی از نور مصنوعی نیز برنامه داشته باشید. اما این نور نباید مخصوص خلق محیط‌های سایه روشن باشد و یا نوری تند و چشمگیر شود. بلکه باید نوری در حدود استاندارد روشنایی میز کار باشد.

توصیه‌هایی برای طراحی اتاق مدیریت

احتمالاً برای دکوراسیون اتاق مدیریت با چالش فضا مواجه باشید. طراحی اتاق‌های بزرگ کار سختی نیست. اما هنر دکوراسیون سازی در بهره‌مندی مفید و کاربردی از اتاق‌های کوچک با فضاهای محدود است. ما در فرلی دیزاین برای کوچکترین اتاق‌ها و فضاهای محدود برنامه داریم و می‌توانیم به شما در طراحی خلاقانه و البته کار محور کمک کنیم.
بهره‌مندی از میزهای سه‌ کنج یکی از بهترین ایده‌ها در طراحی اتاق‌های کوچک است. کافی است این میزها را در کنار پنجره جانمایی کنید تا از باقی فضای فراخ اتاق کوچک برای دیگر اهداف مدیریتی بهره‌مند شوید. اما اگر فضا محدود است، از المان‌های کوچکتر استفاده کنید. حضور المان‌های بزرگ در محیط کوچک فضا را محدودتر می‌کند. مثلاً به ‌جای استفاده از لوستر، حضور لامپ‌های هالوژنی و یا لامپ‌های سقفی با ارتفاع کوچک را تجربه کنید.
بهره‌مندی از کشوها در مدیریت فضای اتاق بهترین ایده است. در گوشه‌های اتاق و یا فضاهای محدود آن از کشوهای ارگونومیک و کم جا استفاده کنید. حتی می‌توانید در فضاهای پرت اتاق خود از قفسه‌ها در تعداد مناسب استفاده کنید. یک مبلمان ساده با حجم کم در بزرگ دیده شدن اتاق و استفاده بهینه از فضا کاملاً تأثیرگذار است. این‌ها در کنار ده‌ها نکته دیگر از موضوعات کلیدی برای دکوراسیون اتاق مدیریت هستند که در تیم طراحی فرلی دیزاین مورد توجه قرار می گیرند. برای طراحی اتاق مدیریت می‌توانید از خدمات تخصصی فرلی دیزاین در معماری داخلی استفاده کنید.

[ وبلاگ ما ]

آخرین مقالات ما را بخوانید