طراحی دکوراسیون اداری امروزه بسیار بیشتر از پیش، مورد توجه قرار گرفته است. تقریبا کسب و کارها به این نتیجه دست یافته اند که یک محیط خوب و اصولی، میتواند هم در روحیه کارمندان و هم در جلب توجه مراجعه کنندگان، موفق باشد. طراحی دکوراسیون دفتر وکالت، یکی از انواع زیر مجموعه های طراحی دکوراسیون اداری است که در این مقاله قصد داریم نکاتی را پیرامون آن برای شما بیان کنیم. از همین رو، توصیه میکنیم که تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا از اصول پایه و نکات برای طراحی بهینه دفتر وکالت مطلع شوید.
دفاتر اداری، معمولا زیر حجم متفاوتی از رفت و آمدهای مراجعه کنندگان قرار میگیرند. این میزان البته بسته به هر کسب و کار متفاوت است. از همین رو، طراحی دکوراسیون آنها باید همسو با سلیقه عامه مشتریان و مراجعه کنندگان صورت بگیرد. محیط دفتر وکالت یکی از محیط هایی است که همواره به آن مراجعه زیادی صورت میگیرد و از همین رو، شاید نسبت به برخی دیگر از کسب و کارها و شغل ها، طراحی دکوراسیون دفتر وکالت از اهمیت بالاتری برخوردار است.
اما مشتریانی که به دفتر وکالت مراجعه میکنند، با یک دغدغه ذهنی پا به این محیط میگذارند. دغدغه ذهنی آنها میتواند با اضطراب، استرس، استیصال و غیره آمیخته شده باشد از همین رو، احتمالا باید گفت حال روحی و روانی مراجعه کننده، نیاز به کنترل دارد. پس در همین ابتدای کار، باید با طراحی درست دفتر وکالت، کاربرد هوشمندانه رنگ ها و همچنین استفاده بهینه از فضای خالی، این کنترل را اعمال کرد و فضایی آرام و به دور از استرس ایجاد کرد.
دو مولفه در طراحی دکوراسیون دفتر وکالت باید در سرلوحه کار ما قرار گیرند:
- ایجاد آرامش
- اعتماد سازی
پس باید با استفاده از المان های موجود، کاری کنیم تا مراجعه کننده که ذهنی مشغول از دعاوی حقوقی دارد و در هزارتوی مشکلات حقوقی به دنبال فردی مورد اعتماد، کاربلد و متخصص میگردد، در وهله اول با خود فکر کند که جای درستی آمده است. اینکه بعد از آن چه اتفاقی میافتد به معمار مربوط نیست، اما در وهله اول ما به عنوان معمار و طراح داخلی باید کار کنیم که مشتری بتواند در این محیط دو حسی که گفتیم را بدست آورد.
نباید این موضوع را دست کم گرفت، زیرا ارباب رجوع، علاوه بر چالش های ذهنی، همواره در ذهن خود در حال قضاوت است که آیا جای درست و مطمئنی را انتخاب کرده است یا خیر؟
اما چه تکنیک ها و نکاتی در طراحی دکوراسیون دفتر وکالت وجود دارد که با رعایت آنها میتوانیم این دو حس را در مخاطب ایجاد کنیم؟ با ما همراه باشید تا این نکات و اصول پایه را در اختیار شما قرار دهیم. با به کارگیری این نکات و اصول اولیه، میتوانید یک محیط حرفه ای و متناسب با شرایط کاری وکلا، طراحی و پیاده سازی نمایید.
شایان ذکر است که فرلی دیزاین به عنوان یک مجموعه قابل اعتماد، خدماتی همچون آفیس برندینگ، طراحی دکوراسیون اداری، تجاری، فروشگاه، طراحی و تجهیز سالن سینما، کنفرانس، همایش و آمفی تئاتر دارای چندین سال سابقه کار تخصصی و حرفه ای است. هر گونه سوالی بابت طراحی و اجرای محیط خود دارید، با واحد مشاوره به صورت رایگان در میان بگذارید.
نکاتی برای تفکیک فضاها در طراحی دکوراسیون دفتر وکالت
اولین گامی که برای طراحی دکوراسیون دفتر وکالت بر میدارید، باید به ایجاد فضاهای هدفمند و متمایز از یکدیگر ختم شود. دفتر وکالت نیازمند تفکیک فضاها است تا کارهای مختلفی همچون پذیرش، پذیرایی، راهنمایی و رسیدگی به امور مراجعه کنندگان به صورت متمایز از هم در آنها انجام شود.
در یک دفتر حقوقی، فضاهای زیر مورد نیاز است:
ورودی دفتر وکالت
اولین فضایی که مراجعه کننده با آن روبرو میشود، فضای ورودی ساختمان است که در وهله اول، خلاقیت در طراحی و پیاده سازی آن، میتواند توجه مخاطب را به خود جلب نماید. پس در صورت اشتباه و عدم رعایت اصول حرفه ای در طراحی این محیط، در همان ابتدا یک تاثیر منفی در ذهن مخاطب ایجاد خواهیم کرد که حتی در موارد شدیدتر ممکن است، رغبت ادامه حضور در دفتر وکالت را از دست بدهد.
الزاما برای ورودی دفتر وکالت نیاز نیست یک کار شگفت انگیز و فراپندار انجام دهیم. هدف ما ایجاد دو حس اعتماد و آرامش است که با استفاده از این دو نکته، میتوان فضایی اعتماد برانگیز و آرام برای ورود مشتری ایجاد نمود. مثلا نصب یک تابلو خاص یا اثری هنری که در همان ابتدا، سرعت تشویش ذهن مخاطب را کاهش دهد و آن را از رسمیت به صمیمیت برساند، ایده مناسبی خواهد بود.
محل پذیرش مراجعه کنندگان
محل پذیرش که به آن پیشخان یا کانتر هم گفته میشود، محل استقرار منشی یا مسئول دفتر وکیل است. بعد از ورودی، معمولا مراجعه کنندگان به این محل میروند، پس باید جانمایی این فضا به گونه ای باشد که با یک دسترسی ساده از ورودی، قابل رفت و آمد برای مراجعه کننده باشد. همچنین منشی یا مسئول دفتر، باید در این محل، اشراف کامل به عبور و مرور، ورود و خروج و تحرکات مشتریان داشته باشد. یک دیزاین ساده و متناسب با سبک دکوراسیون اتاق، میتواند برای این فضای مهم در نظر گرفته شود.
سالن انتظار
سالن انتظار، باید به گونه ای باشد که در وهله اول، آرامش ذهنی را برای مراجعه کننده برقرار کند. معلوم نیست دقیقا چه بلوایی در سر کسی است که به دفتر وکالت شما مراجعه کرده است، پس باید فضایی ایجاد کرد که هر فرد در آن آرامش داشته باشد. پس نباید فضای سالن انتظار شلوغ باشد. همچنین استفاده از صندلی ها و مبلمان راحت، تشدیدکننده حس آرامش خواهد بود و این کار باعث میشود که فرد تحمل چند دقیقه انتظار را بدست آورد.
اتاق وکیل
بعد از فضای سالن انتظار، باید وارد اتاق وکیل شویم و خود را درون آن تصور کنیم. دقیقا چه چیزی باید انتظار داشت؟ تا قبل از ورود به دفتر وکیل اصلی، دکوراسیون آن یک راز نهفته برای مراجعه کننده است و سه حالت پیش میآید:
- طراحی آن با سایر فضاها متناسب نیست و توی ذوق میزند.
- طراحی آن متناسب با سایر واحدها و مورد انتظار است.
- طراحی آن شگفت انگیز است و مراجعه کننده را سورپرایز خواهد کرد.
سعی کنید طراحی دکوراسیون دفتر وکالت را به هدف دو مورد آخر انجام دهید. البته طراحی شگفت انگیز و خیلی لوکس، نباید ذهن مخاطب را تشویش کند، چرا که برخی از افراد بودجه کلانی برای دعاوی حقوقی خود تدارک ندیده اند و ممکن است همیشه ذهنشان درگیر این باشد که با این دکور، چقدر باید هزینه وکالت بدهند؟ یک دفتر شیک و ساده که توجه همه قشر مشتری را به خود جلب کند، بهترین نوع طراحی برای این واحد خواهد بود.
سبک های مدرن، و کلاسیک گزینه مناسب تری برای پیاده سازی اتاق وکالت هستند. معمولا اکثر وکلا، دکوراسیون کلاسیک را میپسندند و اگر تا به حال مراجعه ای به این دفاتر داشته اید، حتما متوجه این قضیه خواهید شد. انتخاب درستی هم هست، چرا که همواره این سبک، حس اعتماد به نفس را برانگیخته و به فضا حالت رسمیت میبخشد.
آرامش و رسمیت، دو مولفه ای است که باید در طراحی دفتر وکالت در سر لوحه کار معمار و طراح داخلی قرار گیرد.
یک نکته بسیار مهم در طراحی اتاق وکیل، این است که فضا باید کاملا آکوستیک باشد. یعنی چه؟ یعنی حتی الامکان صدای طرفین به بیرون نفوذ نداشته باشد. به علاوه این نکات، باید بخش هایی برای نمایش مدارک حقوقی، تقدیر نامه ها، دستاوردها و مجوزها پیش بینی گردد.
اتاق کنفرانس
در دکوراسیون دفتر وکالت، به یک اتاق کنفرانس هم احتیاج است. جلساتی که با تعداد زیاد ارباب رجوع برگزار میشود، میتواند در این محیط باشد. همچنین اگر نیاز است تا جلساتی برای هماهنگی یا مشورت میان سایر وکلا برقرار شود، این محیط، فضای لازم را برای برگزاری چنین جلساتی فراهم خواهد کرد.
اتاق کنفرانس میتواند درون اتاق مدیریت یا سوای از آن طراحی شود. برخی از دفاتر وکلا بزرگ هستند و میتوان فضای مستقل برای طراحی اتاق کنفرانس ایجاد نمود. در دفاتر کوچک اما به خاطر محدود بودن فضا، باید به اندازه کافی خلاقیت به خرج داد و یک محیط شبیه اتاق کنفرانس در دل دیگر مکان ها ایجاد کرد.
پنل های آکوستیک، برخورداری از سیستم های مدرن صوتی و تصویری، قرار دادن میز استاندارد، سوکت های برق، یو اس بی، نمایشگر و غیره از تجهیزاتی است که باید در اتاق کنفرانس تهیه و تدارک دیده شود که پیش بینی آن بر عهده طراح و معمار خواهد بود.
فضای بایگانی اسناد و مدارک
در طراحی دکوراسیون دفتر وکالت چه خوب و هوشمندانه است اگر فضایی برای بایگانی اسناد و مدارک تدارک ببینیم. همانطور که میدانید، بخش مهمی از کار و فعالیت وکلا، به اسناد و مدارک حقوقی و حقیقی مربوط میشود. در دفاتری که بزرگ هستند و فضای زیادی دارند، میتوان یک اتاق کوچک را برای این کار کنار گذاشت. اما اگر دفتر مورد نظر دارای محدودیت است، میتوان با خلاقیت طراح، فضایی را طراحی کرد که در اصل مجزا ولی در بخش مهم دیگری قرار گرفته است. مثلا میتوانید این محیط را در اتاق مدیریت یا وکیل در نظر بگیرید. قفسه ها یا کمدها را به گونه ای در نظر بگیرید که همه اسناد و مدارک، از یکدیگر قابل تفکیک و شناسایی باشند و در عین حال، منظم و در یک واحد جا گرفته باشند.
چند توصیه و ایده برای طراحی دکوراسیون دفتر وکالت
با فرض اینکه توانستهایم تمامی فضاهای لازم با کارکرد حرفهای طراحی دفتر وکالت را دایر کنیم و یک الگوی تمام و کمال با هدف راهنمایی و استقبال مناسب از ارباب رجوع را در پیش بگیریم، حالا به دکوراسیون تمامی این فضاها نیاز داریم. برای دیزاین دفتر وکالت، خلاق محور باشید. برای این منظور چند ایدهی حرفهای و کاملاً تأثیرگذار را پیشنهاد میکنیم:
1- ایجاد کتابخانه و دکورهای طبقاتی
به خاطر وجود اسناد، مدارک و فایل های مختلف در دفاتر وکالت، همواره وجود یک کتابخانه یا دکورهای طبقه بندی شده، الزامی و حیاتی است. بدون شک هیچ چیزی به اندازه طراحی کتابخانه که دیوار دکوراسیون دفتر وکالت را بپوشاند، تاثیرگذار نیست. هم زیبایی و هم فضا برای جانمایی اسناد و مدارک. در برخی از نقاط، میتوان برای تزئین فضا، دکوری های مختلف را روی آن قرار داد و برخی نقاط را هم صرفا برای ذخیره سازی تفکیک کرد.
2- خلاقیت در استفاده از دیوارها برای طراحی دکور دفتر وکالت
برای برجسته تر شدن دیزاین دفتر وکالت، میتوان از دیوارها به نحو احسن استفاده کرد و آنها را هدفمند طراحی نمود. البته این به معنای آن نیست که شما همه دیوار را با استفاده از المان های مختلف، اکسسوری ها و تابلوها بپوشانید، بلکه منطور این است که برای جذاب ساختن محیط، قسمت هایی از دیوار را از دیگر قسمت ها متمایز کنید و با این کار، به محیط تنوع ببخشید. استفاده از طرح های برجسته همچون آجر، چوب طبیعی، شیشه، گچ و غیره میتواند این فضا را رسمیت ببخشد.
3- از بهترین متریال و مبلمان استفاده کنید.
مبلمان و متریال جزئی که در دکوراسیون دفتر وکالت مورد استفاده قرار میگیرند، میتوانند تکمیل کننده معماری آن باشند. نباید به هیچ عنوان این موارد را نادیده گرفت، چون بخش زیادی از تمرکز مشتری بعد از فضا به این موارد سرازیر خواهد شد. از هر سبکی که برای طراحی داخلی و معماری دکوراسیون دفتر وکالت استفاده میکنید، باید از همان سبک مبلمان و متریال هم استفاده نمایید. توجه داشته باشید که این مبلمان باید در سبک و سیاق خودش، بهترین جنس و بهترین ظاهر را داشته باشد. با این کار، حس اعتماد مشتری بیشتر برانگیخته خواهد شد.
4- نورپردازی را به صورت اصولی انجام دهید.
فضای رسمی، نورپردازی رسمی هم میخواهد. شما باید نور کافی را برای برگزاری جلسات مشاوره یا غیره در فضاهای مختلف ایجاد کنید. اتاق نباید به هیچ عنوان کم نور یا تاریک باشد. برای این کار، باید تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا از حداکثر نور طبیعی موجود که از پنجره ها وارد میشود استفاده نمایید. اما این نور برای شب و هوای بدون خورشید ممکن است کافی نباشد و از همین رو، باید نورپردازی مصنوعی را با نهایت خلاقیت برای جبران کمبود نور اجرا کرد. در سالهای اخیر سبکهای مدرنتری از نورپردازی اداری مانند نورهای خطی، سیستمهای مولتی ترک و یا چراغهای تریم لس ابداع شده است که میتوان از آنها برای اجرای نور دکوراسیون دفتر وکالت، بهره برد.
جمع بندی و سخنان پایانی
دکوراسیون دفتر وکالت هنر خلق محیطی اداری اما شیک و رسمی است که به خوبی در تعامل با مراجعین در آنها حسی از اطمینان و اعتماد میآفریند. این دفاتر باید رسمی دیزاین شوند اما نباید حسی از محیط خشک تمام اداری داشته باشند. برای هر نوع خدمات از مشاوره تا طراحی و اجرا دکوراسیون دفاتر حقوقی میتوانید از خدمات تخصصی گروه فرلی دیزاین استفاده کنید.
ما در اینجا با عنایت به اصول معماری، مهمترین نکاتی که برای طراحی دکوراسیون دفتر وکالت نیاز است را خدمت شما بیان کردیم که میتوانید از آنها استفاده نمایید و امیدواریم این نکات برای شما سودمند بوده باشد.