چالشها برای طراحی دفتر وکالت
دفاتر اداری برای ارائه خدمات به مشتریان دایر هستند و دکوراسیون آنها نیز باید همسو با توجه به نیاز ارباب رجوع باشد. حالا محیط کار یک دفتر وکالت را تجسم کنید، قطعاً در همین قدم مقدماتی با اولین و اساسیترین چالش که همان مشتریان مضطرب، مستأصل و نگران با دغدغهها و مشکلات ریز و درشت حقوقی هستند، مواجه میشوید. افرادی که در هزارتوی مشکلات حقوقی به دنبال راهحلهایی مؤثر از افراد حرفهای و کاربلد میگردند. مهم است که بتوانیم در اولین تصویر ذهنی یک فضای آرامش بخش و اعتماد برانگیز ایجاد کنیم.
ایجاد آرامش همراه با حس اعتماد بزرگترین چالش طراحی دفتر وکالت است. این موضوع را دست کم نگیرید، زیرا ارباب رجوع با هزاران سؤال حقوقی دست در قضاوت شما گذاشته است و بدون بهرهمندی از یک حس اعتماد برانگیز نمیتواند و یا نمیخواهد به مهارت حقوقی وکلای دفتر اعتماد کند. اما چگونه با تکنیکهای طراحی دفتر وکالت میتوانیم در افراد با مشکلات حقوقی متفاوت و دغدغههای کاملاً گوناگون، حسی از اعتماد و آرامش بیافرینیم؟ این چالش ماجرای جذابی است که قرار است با خلق دفتری کاملاً حرفهای آن را تحقق بخشیم.
تفکیک فضاها در طراحی دفتر وکالت
در اولین قدم برای دکوراسیون دفتر وکالت به ایجاد فضاهای هدفمند و حرفهای نیاز داریم. دفتر وکالت نیز به مانند هر دفتر اداری دیگر نیاز به تفکیک مناسب فضاها، ایجاد فضاهای کاربردی برای پذیرایی، راهنمایی و رسیدگی به امور مراجعین نیاز دارد. البته جانمایی فضاها در دکوراسیون دفاتر حقوقی اندکی با دیگر فضاهای اداری متفاوت است. در یک دفتر حقوقی به فضاهای زیر نیاز داریم:
ورودی دفتر وکالت
ورودی دفتر اولین دیدگاه بصری در ذهن مشتریان است. با دیزاین ساده یا غیرحرفهای همان ابتدا تأثیر منفی در نگاه کنجکاو مخاطب ایجاد کرده و حتی ممکن است به حضور در محیط دفتر رغبتی نداشته باشد. ورودی دفتر وکالت لزوماً یک دیزاین خاص، زیبا یا شگفت انگیز نیست، بلکه یک فضای اعتماد برانگیز است. مثلاً نصب یک تابلو با متنی خاص یا اثری هنری و حتی یک فضای رسمی اما صمیمی در تکمیل این فضا مناسب است.
محل استقرار منشی یا مسئول دفتر وکیل
طراحی و جانمایی کانتر منشی در برخورد اول با مراجعین اهمیت بالایی دارد. بهتر است که محل استقرار کانتر منشی جایی در مقابل درب ورودی دفتر و با تسلط کامل برای استقبال از مراجعین باشد. از طرفی این کانتر باید با دسترسی ساده به اتاق مدیریت (اتاق وکیل) جانمایی شود. در عین حال بهتر است تا دیزاین ساده، خلاقانه و منتاسب با سبک دکوراسیون اتاق داشته باشد.
سالن انتظار
دکوراسیون سالن انتظار از بحثهای جدی در طراحی دفتر وکالت است. مراجعین در امتداد بهرهمندی از راهنمایی منشی یا مسئول دفتر قرار است تا از این فضا برای مدتی کوتاه و گاها طولانی استفاده کنند. دفاتر حقوقی با توجه به ابعاد فضا از سالنهای انتظار با سبکهای متفاوت بهرهمند هستند. در دفاتر کوچک بخشی از سالن اصلی دفتر در کنار میز منشی محل انتظار مراجعین است و در دفاتر بزرگ معمولاً با ایجاد اتاق مستقل از ارباب رجوع میزبانی میکنند.
همه مراجعین حوصله انتظاری طولانی را ندارند و حضور در یک محیط با دیزاین آشفته و یا بیبرنامه این بیحوصلگی آنها را تشدید میکند. با دکوراسیون مناسب سالن انتظار به خوبی میتوانیم به حس آرامش آنها و افزایش اعتماد به نفس مراجعین تأثیرگذار باشیم. بهرهمندی مناسب از نور طبیعی، استفاده حرفهای از نورپردازی مصنوعی، دیزاین محیط با رنگهای گرم، جانمایی تابلوهای هنری به همراه استفاده از مبلمان راحت اداری از نکتههای کلیدی دکوراسیون سالن انتظار طراحی دفتر وکالت است.
اتاق وکیل
اتاق وکیل، اصلیترین فضا در دفاتر حقوقی است و دیزاین آن نیز مهمترین قسمت دکوراسیون دفتر وکالت است. برای دکوراسیون اتاق وکیل دست بازی دارید و میتوانید از انواع سبکهای مدرن و یا کلاسیک استفاده کنید. هر چند بسیاری از وکلا علاقه دارند تا برای دکوراسیون اتاق از سبک کلاسیک بهرهمند شوند، زیرا این سبک حس اعتماد به نفس را برانگیخته و دورنمایی کاملاً رسمی دارد که میتواند مهارتها و توانمندیهای وکلا را هر چه بهتر نمایان سازد.
به هر صورت دیزاین دفتر وکیل باید کاملاً رسمی و آرامش بخش باشد. استفاده از میز مدیریتی بزرگ با پایههای کوتاه از طراحی کلاسیک یا نئوکلاسیک به همراه قرار دادن میز کنفرانس یا نیم ست مبلمان راحتی در مقابل میز مدیریت، حضور مبلمان با طراحی اداری اما کاملاً راحت، جانمایی کتابخانه، بهرهمندی مناسب از نور طبیعی در کنار استفاده مناسب از پردهها به سبکهای کلاسیک یا مدرن همگی از الگوهای متداول دکوراسیون دفتر وکالت در بخش اتاق وکیل هستند.
در عین حال چنین فضایی باید از نظر فنی کاملاً آکوستیک باشد تا صدایی از داخل اتاق به محیط خارج و یا بالعکس درز نکند. همچنین لازم است تا بخشهایی برای نمایش مدارک حقوقی، تقدیرنامهها، دستاوردها، مجوزها پیش بینی شود.
اتاق کنفرانس
در دکوراسیون دفتر وکالت به حضور اتاق کنفرانس نیاز دارید تا بتوانید جلساتی با تعداد زیاد ارباب رجوع را مدیریت کنید. همچنین برای برگزاری جلسات میان همکاران و دیگر وکلا و یا میزبانی از جلسات بزرگ کاری به حضور چنین محیطی وابسته هستید. برخی دفاتر آنقدر بزرگ هستند که میتوان یک فضای مستقل از اتاق کنفرانس را دایر کرد. در دفاتر کوچک نیز باید خلاق محور باشیم و سعی کنیم که چنین فضایی را در امتداد دکوراسیون دفاتر حقوقی همتراز بهرهمندی از اتاق وکیل دایر کنیم. طراحی آکوستیک، بهرهمندی از سیستمهای مدرن صوتی و تصویری، قرار دادن میز استاندارد کنفرانس به همراه صندلیهای مناسب و بهرهمندی از قابلیتهای مدرن مانند پرده نمایش و یا نصب سوکتهای برق، یو اس بی از جزئیات در طراحی اتاق کنفرانس دفتر وکالت هستند.
فضای بایگانی اسناد
اسناد حقوقی مهمترین دستاورد پروسه کاری دفاتر حقوقی است که باید محرمانه، امن و بدون آسیب و البته منظم و هدفمند بایگانی شوند. لذا در دکوراسیون دفتر وکالت بدون تردید به بهرهمندی از فضای تخصصی بایگانی اسناد و پروندههای حقوقی نیاز داریم. در دفاتر بزرگ معمولاً یک اتاق کوچک را برای بایگانی اسناد کنار میگذارند، اما در دفاتر کوچک نیاز به خلاقیتها برای دکوراسیون دفتر وکالت داریم تا بتوانیم این حجم از پروندهها را به خوبی و کاملاً منظم و هدفمند بایگانی کنیم.
ایدههایی برای دکوراسیون دفتر وکالت
با فرض اینکه توانستهایم تمامی فضاهای لازم با کارکرد حرفهای طراحی دفتر وکالت را دایر کنیم و یک الگوی تمام و کمال با هدف راهنمایی و استقبال مناسب از ارباب رجوع را در پیش بگیریم، حالا به دکوراسیون تمامی این فضاها نیاز داریم. برای دیزاین دفتر وکالت، خلاق محور باشید. برای این منظور چند ایدهی حرفهای و کاملاً تأثیرگذار را پیشنهاد میکنیم:
-
ایجاد کتابخانه و یا دکورهای طبقاتی
- هیچچیز به اندازه طراحی کتابخانه آنهم با طبقات بزرگ و سرتاسری که تمام پهنه دیوار را بپوشاند، در تکمیل دیزاین دفتر وکالت تأثیرگذار نیست. هر حقوقی دانی تعداد کتابهای حقوقی زیادی دارد که قاعدتاً به همگی آنها حین کار وکالت نیاز دارد. خیلی ساده میتوانید از حضور این کتابها و خلق یک کتابخانه حرفهای در هر چه برجستهتر شدن فضای دفتر وکیل نقش کاملتری داشته باشید.
-
بهرهمندی از بافت و یا الگوهای خاص در پهنهی دیوارها
از حضور دیوارها برای برجستهتر شدن دیزاین دفتر وکالت استفاده کنید. البته قرار نیست تا پهنه تمام دیوارها را متفاوت و متنوع دیزاین کنید، بلکه کافی است خلاق و جذاب از دیزاین یک دیوار برای ایجاد نقطه تأکید با ظاهری متفاوت از دیگر فضاها استفاده کنید. بهرهمندی از بافتهای قابل لمس در طرحهای نقش برجسته از عناصر چوبی، چرمی و یا گچی و حتی شیشهای در پهنه یک دیوار، محیط اتاق را هر چه جذابتر، رسمیتر و البته تأثیرگذارتر مینماید.
-
از مبلمان لوکس با بهترین متریال استفاده کنید
شما میتوانید از هر سبک کلاسیک، نئوکلاسیک و یا مدرن و حتی مینیمال برای دکوراسیون دفتر وکالت استفاده کنید. در هر صورت به بهرهمندی از مبلمان مناسب با سبک دیزاین دفتر وکالت نیاز دارید. این مبلمان باید در سبک خودش لوکسترین باشد و با بهترین متریالها ساخته شود. از طرفی حس حضور در یک محیط خشک اداری را تداعی نکند. از آنجا که عموم دفاتر حقوقی طراحی کلاسیک دارند، قاعدتاً از مبلمان فریم چوبی با ظاهر کلاسیک اما جزئیات ساده و رسمی در دفاتر حقوقی استفاده میکنند.
-
نورپردازی را جدی بگیرید
به صرف بهرهمندی از دکوراسیون کلاسیک، اتاق را تاریک نکنید. همچنین در طراحیها با دورنمای مدرن به سراغ روشنایی عمیق و بیش از اندازه حرکت نکنید. نورپردازی باید متناسب با سبک و محیط اتاق برای انجام مناسب کارهای دفتری تنظیم شود. قطعاً بهرهمندی حداکثری از نور طبیعی بهترین ایده است. اما در کنار نور طبیعی میتوانید از هنر نورپردازی نصب چراغهای توکار و یا لوسترهای شیک اما ساده در تکمیل دیزاین دفاتر حقوقی استفاده کنید. در این سالهای اخیر سبکهای مدرنتری از نورپردازی اداری مانند نورهای خطی، سیستمهای مولتی ترک و یا چراغهای تریم لس ابداع شده است.
دکوراسیون دفتر وکالت هنر خلق محیطی اداری اما شیک و رسمی است که به خوبی در تعامل با مراجعین در آنها حسی از اطمینان و اعتماد می آفریند. این دفاتر باید رسمی دیزاین شوند اما نباید حسی از محیط خشک تمام اداری داشته باشند. برای هر نوع خدمات از مشاوره تا طراحی و اجرا دکوراسیون دفاتر حقوقی می توانید از خدمات تخصصی گروه فرلی دیزاین استفاده کنید.